Wednesday, March 30, 2011

Ascona, la dolce far niente in Elvetia

Micul port
Aflat la doar 3 km vest de Locarno, acest mic oras elvetian ce adaposteste vreo 5000 de suflete a fost pana in secolul al XIX-lea un simplu sat pescaresc. "Adoptata" de un grup de nordici ce doreau sa dezvolte aici o colonie utopica, pe Monte Verita, Ascona a atras imediat artisti si spirite boeme din intreaga lume. Exista dovezi care arata ca Jung si dansatoarea Isadora Duncan s-au pierdut pe stradute inguste si s-au bucurat de privelistea oferita de lacul Maggiore
Lacul Maggiore
Mi-ar placea si mie sa ma pierd in aceasta primavara prin Ascona, un loc care imbina rigurozitatea elvetiana cu "dolce far niente"-le italian. As vizita grupul de cladiri de pe Monte Verita, inclusiv Casa Anatta, o cladire cu acoperis plat, facut din lemn. As rasfoi documentele ce atesta activitatile grupului de vizionari la Museo Monte Verita  as lenevi la soare in Piazza Motta, un spatiu exclusiv pietonal aflat pe malul lacului. Pot lua un vaporas care ma duce pana la Insulele Brissago, intesate cu peste 1000 de specii de plante subtropicale.

Un loc ideal pentru o plimbare
As umbla gura-casca pe alei, in cautarea galeriilor de arta sau a magazinelor cu produse artizanale. Via Borgo e strada ideala pentru shopping. Nu m-as mira sa zabovesc ore bune in fata vitrinelor cu ceasuri.

La piata...in strada
La piata mi-as face provizii de capsuni si cirese, pe care sa le savurez in timp ce devorez un roman politist asezata pe o bancuta.
Eu imi vo petrece aproape toata primavara in Bucuresti, cu nasul intre carti, dar daca sunteti norocosi si mergeti in Ascona, notati-va urmatoarele adrese:

Restaurantul San Pietro, aflat la numarul 6 in Passagio S. Pietro, e o comoara ascunsa intr-un labirint de stradute pitoresti. Cereti o masa in gradina si savurati o portie de paste cel putin la fel de gustoase ca cele din Italia vecina.

Osteria Nostrana se afla chiar in Piazza Motta si va ofera o priveliste grozava asupra lacului, ce poate fi apreciata si mai bine cu un pahar de vin bun in fata. Aveti de unde alege! Lista contine mai mult de 150 de vinuri italiene si elvetiene. Aici aveti meniul complet. Spaghetti Enzo si Penne Bufalina suna delicios si nici nu sunt exagerat de scumpe.Atentie, preturile sunt in franci elvetieni!

Langa Osteria Nostrana veti gasi si Castello Seeschloss, un castel-hotel construit in anul 1250, in al carui turn puteti poposi peste noapte.

Hotelul Giardino e locul in care trebuie sa mergeti daca vreti sa fiti rasfatati...si sa cheltuiti rapid multi bani. :)
Il gasiti la la numarul 10, pe Via Segnale. Pe langa cazare de lux, va pune la dispozitie 2 restaurante , 2 baruri, dintre care unul langa piscina, servicii spa si multe rasfaturi, in functie de dorinte si buget.
 Pentru cei cu bugete mari si o pasiune pentru golf, e bine de stiut ca langa Ascona se gasesc 2 terenuri de golf: Golf Club Patriziale Ascona si Golf Gerre Losone.
Ce spuneti, leneviti in aceasta primavara in Elvetia?

10 comments:

  1. Mie imi plac pozele, in special aceea cu produsele de panificatie, ps, cred ca mi-e foame :)

    Si eu iubesc sa practic trandavia, mai ales in statiuni micute, unde oricum nu ai ce face altceva

    ReplyDelete
  2. As face-o, daca as putea. A inceput insa gradinaritul: primavara venita tarziu si brusc face sa erupa totul, dintr-odata, asa ca weekendurile mi le voi petrece gradinarind. Cat despre vacanta de Paste, asta e o alta poveste...

    ReplyDelete
  3. Intr-adevar un loc ideal pentru plimbare, pentru a-ti clati mintea si ochii. Si pare un orasel cochet si linistit. Este tot ceea ce mi-as putea visa.

    ReplyDelete
  4. The veneered modular counter Jimmy Choo Heels desks. This simple and stylish KarenMillens reception total Snap Back Hat Store amount space available to you for your office Gucci Quotes desking unit. stylish Karen Millen Black features such as a type of Gucci Belts Salereception Jimmy Choo Designer counter. You can even incorporate the company logo in Gucci Quotes the veneer or a glass shelf or a Jimmy Choo Red Shoes privacy screen. The vast amount of flexibility offered by this Fusion system allows a whole host of possible configurations. en Rand also offers other varieties in the reception desks category such as Jimmy Choo Shoes contemporary and continental along with office desking and display units. Browse our site and choose as per your taste and your style. Visit the site www.shopfittingunits.co.uk and view one Snapback Hat World of the finest Reception desks collections online

    ReplyDelete