Friday, March 25, 2011

Londra -top 10 obiective turistice

In aprilie voi merge pentru cateva zile in Londra, asa ca imi petrec putinul timp liber documentandu-ma pentru calatorie. Pe Visit London am gasit aceasta lista cu top 10 atractii turistice din capitala Londrei.
1. Primul pe lista este faimosul British Museum. Nici nu ma mir. Este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume, ce adaposteste o multime de comori nepretuite, incepand cu preistoria si terminand cu vremurile moderne. Probabil cel mai cunoscut exponat este piatra Rosetta, pe care planuiesc si eu sa o vad. Acest bloc de piatra a fost elementul cheie in descifrarea hieroglifelor. Impresionant, nu? Intrarea este gratuita si muzeul este deschis zilnic intre 10 si 17:30. In plus, se organizeaza gratuit o multime de tururi cu ghid pe diverse teme. Detalii, aici.


2. The National Gallery ne da intalnire cu opere semnate de Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian si Stubbs, precum si cu alte picturi importante ce au marcat istoria artei europene, incepand cu secolul 13 si terminand cu secolul 19. Programul incepe la 10 si se termina la 18, cu exceptia zilei de vineri, cand e deschis pana la ora 21. Intrarea este gratuita pentru colectii si pentru unele expozitii temporare. Aici gasiti toate noutatile propuse de Galeria Nationala.


3. Tate Modern e o continuare fireasca a The National Gallery. Descoperim aici arta moderna si contemporana de cea mai buna calitate. Putem admira o parte din creatiile lui Kandinsky, Dali, Braque, Ernst, Munch, Modigliani, Miro sau Picasso. Intrarea este libera pentru colectii. E deschis de la 10 la 18, cu exceptia zilelor de vineri si sambata, cand putem poposi aici pana la ora 22.


4. Natural History Museum e un loc in care invatam vizitand expozitiile "Dinosaurs", "Human Biology", "Ecology" si "Mammals". Pentru cei dornici sa experimenteze senzatiile simtite in cursul unui cutremur, "The Power Within" nu trebuie ratata, iar pentru cei mici "Investigate" va fi o distractie pe cinste. Vor descoperi natura si stiinta prin mici experimente si o multime de elemente audiovizuale menite sa transforme informatiile seci in trairi si amintiri. Nu uitati sa aflati programul expozitiilor temporare. Eu vreau sa vad "Sensational Butterflies". E deschis de la 10 la 17:50 si accesul este gratuit.

5. The London Eye ofera o priveliste uimitoare asupra orasului. Daca rezervati online, aveti 10% reducere. Biletul standard e 17,50 de lire, dar pentru doritorii de experiente extravagante, pretul poate creste semnificativ, proportional cu dorintele. Puteti inchiria o capsula pe care sa o folositi cum doriti. Ofertele le gasiti aici.

6. Science Museum e un alt muzeu dedicat cunoasterii. Indiferent daca sunteti pasionati de aeronautica, matematica, calculatoare, agricultura sau psihologie, aici veti gasi ceva interesant de vazut si facut. Pe mine ma atrag " The Science and Art of Medicine", "Health Matters", "Glimpses of Medical History", dar si "Exploring Space". Intrarea este gratuita si muzeul e deschis zilnic de la 10 la 18.

7. Turnul Londrei ne ofera o lectie de istorie cruda, dar si spectacolul inedit oferit de Beefeateri, gardienii cu uniforme din epoca Tudorilor. Ceremonia schimbarii garzilor are loc in fiecare seara la ora 21: 45. Tot aici se gasesc si corbii, asociati de legende cu supravietuirea natiunii si Bijuteriile Coroanei. Sunteti curiosi sa vedeti coroana Reginei Elisabeta a II-a? Sau diamantul Koh-I-Noor? Eu da! :) Un bilet costa 17 lire la pret intreg si 14,5 cu reducere. Programul de vizitare il gasiti aici.

8. National Maritime Museum e cel mai mare muzeu maritim din lume. Nu e un motiv suficient ca sa va convinga? Daca nu va pasioneaza vapoarele, poate sunteti interesati de astronomie. Sau poate vreti sa intrati intr-o camera obscura. Eu sunt sigura ca voi gasi ceva de facut aici...sper sa-mi fac timp sa-l includ in program. Programul complet il gasiti aici. Intrarea este gratuita, dar pentru Planetariu se plateste separat.

9. Victoria and Albert Museum este cel mai mare muzeu de arta decorativa din lume.In cei 10 km de galerii va veti intalni cu cate o mostra din orice forma de arta aplicata cunoscuta de om.Aici gasiti lista expozitiilor disponibile. Greu de ales la care din ele sa ma opresc. :) Accesul este gratuit.

10. Madame Tussauds e locul in care va puteti fotografia alaturi de vedeta favorita...varianta din ceara. Pe mine nu ma tenteaza, dar pentru doritori e bine de stiut ca biletele cumparate online sunt cu 25% mai ieftine decat la casa. Nu ratati copiile Familiei Regale si sectiunea dedicata personajelor din desene animate!

Aici se termina topul celor de la Visit London, dar nu si lista mea de locuri pe care as vrea sa le vad in Londra. Voi ce ati mai adauga?



19 comments:

  1. Parcurile! Hyde park & Kensington Gardens, Saint James, Regent's Park, Green Park. Ia-ti o punga cu alune si hraneste veveritele, sunt foarte indraznete, se urca pe banca, vin langa tine si-ti mananca din mana, unele ti se urca si-n poala :) Plimba-te pe malul Tamisei pana la Tower Bridge, pe o parte si alta a raului. Mergi sa vezi City of London si "the Gherkin", cladirea care arata ca un castravete. Saint Paul Cathedral, Westminster Abbey, Parlamentul. Opreste-te pentru un sfert de ora in Trafalgar Square, e plin de viata (Nat.Gallery e tot acolo). Nu sta numai prin muzee, alege cateva - la majoritatea intrarea e libera (Tate, Nat.Gallery, British Museum, Victoria & Albert). Mananca fish and chips :) Plimba-te pe arterele comerciale (Oxford Street, Regent Street). Ah, ce dor mi-e de Londra...

    ReplyDelete
  2. a venit la fix postul asta din doua motive:
    1. mi-ai confirmat inca o data ca lista mea de obiective pt Londra e bine pusa la punct, ma gandeam si eu la aceeasi chestii si in plus chestiile Ancai.
    2. si eu plec tot in aprilie, din 7 pana in 11 in londra, apoi din 11 pana in 18 n Highlands-urile si Castelele din Scotia si inapoi in Londra in 19. Ma gandeam ca ne intersectam daca ni se potrivesc drumurile.

    ReplyDelete
  3. Din lista ta "am sarit" doar muzeul de stiinta si pe cel maritim. Subscriu la toate, inclusiv la completarile Ancai. Daca mai vrei sugestii, poti revedea postarile mele despre Londra. Pentru toate ti-ar trebui insa un concediu luuuung....Eu am fost la Londra de vreo 8 ori pana acum si tot mai am ce vedea:)

    ReplyDelete
  4. Anca, multumesc mult pentru recomandari! Voi merge cu siguranta intr-un parc. Trebuie sa ma hotarasc insa in care, pentru ca nu voi avea timp de toate. Pentru veverite am sa aduc niste nuci de acasa. :)
    Voi merge la plimbare pe strazi si cu siguranta voi manca fish&chips. Deja lista incepe sa depaseasca cu mult timpul avut la dispozitie :)

    Cosmin, te ratez la mustata. Eu ajung in Londra pe 10 si pana pe 16 dimineata am treaba in Ottershaw, o localitate aflata la vreo 40 km sud-vest de Londra. De pe 16 pana pe 18 seara sunt in Londra, incercand sa vad cat mai multe lucruri. :)
    Highlands si Castelele Scotiei suna grozav! Mi-ar fi placut sa-mi pot prelungi vizita sa descopar si altceva decat Londra, dar trebuie sa ma intorc pentru un examen. :( Asa ca ma bazez pe tine sa-mi povestesti ce ti-a placut mai tare in afara capitalei.

    Traveling Hawk, eu vreau neaparat sa ajung la Science Museum. Pe cel maritim cred ca-l voi lasa si eu pe alta data.
    Ti-am citit articolele despre Londra. Am adaugata si Harrods pe lista :)

    ReplyDelete
  5. Nu ne intersectam defel :))

    Eu o sa stau la niste prieteni in Aberdeen si de acolo o sa merg in expeditie in Edinburg si apoi cu masina pe la ceva castele si la picnicuri in Highlands.
    I
    mi doresc foarte mult sa ajung in Isle of Skye (a fost pe 3 in top 10 cele mai frumoase si mai putin vizitate insule ale lumii, la sondaj au participat 650 de agenti de turism din lume).
    Categoric am sa ma intorc cu poze si povesti, poate-poate reusesc sa imi termin treaba si sa imi incep un blog.

    Drum bun si vreme frumoasa pt vizitat.

    PS Piatra Rosetta e si pe lista mea scurta de lucruri pe care trebuie sa le vad in Londra.

    PS 2 Am citit si auzit ca London Eye-ul nu prea merita banii din cauza ca e mereu plin de turisti care se invart in permanenta pe la toate geamurile si daca prinzi o zi in care a plouat, geamurile cu stropi, iti strica toata placerea. Poate pana ajung acolo imi schimb optica si ma rabd sa dau 18 lire pe bilet.

    ReplyDelete
  6. Imi poti spune, te rog, cum se numeste sculptura din a treia poza?

    ReplyDelete
  7. Drum bun si mult soare si tie, Cosmin! Isle on Skye suna tare tentant...mai ales ca pana in aprilie are timp sa inverzeasca totul.
    Mersi de pontul cu London Eye. Ma gandeam sa-mi cumpar bilet online de pe acum, dar cred ca e mai bine sa ma hotarasc pe loc, in functie de vreme si aglomeratie.

    Apollo, e Le Baiser/Sarutul de Rodin.

    ReplyDelete
  8. As mai adauga si Covent Garden, un fel de "Centrul Vechi" al lor, cu magazine de suveniruri si terase in aer liber, dar si London's China Town, un adevarat bazar de arome, culori si senzatii.

    ReplyDelete
  9. Hello
    intrebare aveti idee si de o cazare {hotel} care merita in londra pentru 1 saptamana, ceva mai in centru.
    Multumesc

    ReplyDelete
  10. Multumesc de recomandari, Ana-Maria! Daca voi avea timp voi merge cu siguranta si in China Town.

    Gabi, e pentru prima data cand merg la Londra, asa ca nu pot recomanda ceva ce am incercat. Am auzit lucruri bune despre Blue Bells Hotel si Gloucester Place Hotel. Cred ca cel mai bine este sa intri pe booking.com si sa cauti in functie de buget, apoi sa compari review-urile si sa alegi hotelul cu cele mai bune recenzii. Calatorie placuta!

    ReplyDelete
  11. إذا كُنت في حاجة إلى عملية نقل عفش منزلك؛ عليك فورًا الاتصال بخدمة عملاء شركة نقل عفش بالخبر شركة نقل عفش بالخبر
    نقل عفش بالخبر
    شركة نقل عفش فى بالخبر
    شركة نقل عفش بالدمام شركة نقل اثاث بالقطيف  شركة توصيل الاثاث والعفش للمنزل إذا لم يكن باستطاعتك توصيل الاثاث والعفش بنفسك لا تقلق يمكننا توصيل الاثاث والعفش من خلال خدمة التوصيل لدينا شركات نقل العفش بالخبر

    ReplyDelete
  12. قبطان الخليج -0504353061-يُعد الأثاث من أكثر الأشياء التي تحتاج إلى حرص ودقة بالغة عند القيام بنقلها شركة نقل عفش بالظهران
    عزيزي العميل مجرد التفكير في عملية نقل الأثاث من منطقة إلى أخري يجعلك غير سعيد حيث لأنه يحتاج إلى تكاليف شركة نقل اثاث بالظهران

    ReplyDelete
  13. شركة نقل اثاث بالدمام نعمل على توفير عملية نقل من البداية إلى النهاية تواصل معنا وسوف تطلع على جميع المعلومات شركة نقل عفش بالدمام
    شركة نقل اثاث بالدمام
    فريق عمل شركة نقل عفش بالدمام نعرف جميعًا أن موظفي وعُمال الشركة هم الأيد المُحركة لها، والتي تلعب الدور الأكبر في مدى نجاحها واستمراره أرخص شركة نقل عفش بالدمام

    ReplyDelete

  14. عالميه الدمام- 0542613483 - افضل شركات نقل العفش بالمنطقه الشرقيه شركة نقل عفش بالجبيل
    شركة نقل عفش بالقطيف
    لذلك فقد قررت شركة نقل أثاث بالقطيف أن تتولى هذه المهمة بنفسها، وتُسقط عبائها عن كافة عُملائنا؛ حيثُ أعدت فريق عمل شامل ومُتكامل من أكفاء الأفراد شركة نقل اثاث بالخبر

    ReplyDelete
  15. تُعد شركة نقل عفش بالخبر شركة خدمات شاملة، فلا تقتصر فقط على عملية نقل الأثاث في كافة أرجاء المملكة العربية السعودية شركة نقل عفش بالخبر
    نقل عفش بالخبر
    شركة نقل عفش فى بالخبر
    وتُقدم شركة نقل أثاث بالخبر أيضًا خدمة غسل السجاد والموكيت والستائر، وكافة القطع التي لا تستطيع ربة المنزل تنظيفها شركات نقل العفش بالخبر

    ReplyDelete