Monday, March 28, 2011

Caru cu bere


Caru cu Bere este unul din restaurantele preferate ale echipei Pin Travel. Este situat pe strada Stravopoleus la numarul  5 (zona Lipscani, vizavi de cladirea CEC). Este un restaurant cu traditie. A fost infiintat in anul 1879 si puteti gasi aici mai multe detalii despre istoria lui. Mancarea si servirea sunt foarte bune, dar ce impresioneaza cu adevarat la acest restaurant este atmosfera pe care o creeaza. Cladirea veche, arhitectura aparte, programele artistice, multitudinea de turisti care se inghesuie sa faca poze sunt elemente ce ii dau un aer special. 
Meniul este foarte bogat, cu specific romanesc, traditional. Preturile sunt corelate cu serviciile oferite.
Pentru doua persoane nota de plata este undeva pe la 100 si un pic de lei.
Masa se poate servi in 3 zone diferite: crama (la subsol), parter si etaj. In general este foarte aglomerat, iar daca nu ai rezervare, sansele sa gasesti masa sunt foarte mici. Ce poti sa faci este sa astepti la barul de la parter pana cand se elibereaza o masa.
Mai jos gasiti cateva din pozele pe care le-am facut noi in ultimele doua vizite la acest restaurant.




Barul de la parter, unde astepti sa se elibereze o masa, daca ai uitat sa iti faci rezervare:

Imagini din Crama. E bine de stiut ca in crama e de obicei mai putin aglomerat si mai putina galagie, dar in acelasi timp  chelnerii de aici sunt putin mai lenti in miscari. :)





Si de la parter... 


Ciorba radauteana:

 Ciorba de fasole:

Ceafa de porc:


Crap cu mamaliguta si usturoi:


 Tort de mere:

 Expozitia cu deserturi:



Neaparat sa incercati tortul de clatite umplute cu visine!

Dansuri populare:


In timp ce savurati mancarea, puteti urmari si cu un spectacol artistic. Dansuri populare, dansuri de societate, muzica populara sau un concert de coarde, la Caru' cu bere gasiti de toate.
Concluzia: este un loc cu o ambianta foarte placuta pe care vi-l recomandam cu caldura.

8 comments:

  1. Atata am tot auzit de restaurantul acesta incat e un Must sa il vad si sa ii gust bucatele! Cand ajung prima data la Bucuresti, sigur il incerc!

    ReplyDelete
  2. Da, e una din principalele atractii de acest gen din Bucuresti. :) Stiu ca toti turistii straini cand ajung in Bucuresti, trec si pe la Caru cu bere. :) Din ce citisem acum ceva timp are cifra de afaceri de 5 milioane de euro pe an.
    Daca ajungi pe aici, sa dai un semn sa ne zici daca ti-a placut.

    ReplyDelete
  3. sincera sa fiu pe mine nu m-a impresionat Carul in niciun fel. sunt locuri mult mai ieftine si mai de buna calitate. insa, recunosc, pentru oaspetii din strainatate, e un loc bun de vizitat... desi nu din punct de vedere al mancarii, cat mai ales al arhitecturii

    ReplyDelete
  4. Totul arata excelent! notat! la urmatoarea aterizare în Bucuresti, va fi adresa pentru o seara speciala.

    ReplyDelete
  5. si mie imi place acest resturant. am fost doar odata dar ma impresionat. la vara vreau sal mai vizitez odata.
    xoxo
    mina

    ReplyDelete
  6. Am fost de cateva ori la Caru' cu bere, cand aveam vreo...nici nu stiu cati ani dar eram mica si veneam cu mama in vizita la niste rude, in Bucuresti. Cu siguranta pe vremea aceea nu il vizitau strainii, pentru simplul motiv ca nici nu aveau voie sa intre in tara! Imi amintesc insa ca mancam intotdeauna o friptura buna acolo, cum ziceti in Bucuresti, la ceea ce noi numim indeobste "gratar", iar adultii beau bere cu halba sau cu tapu' Eu, fiind mica, ma distram privind peretii, care mi se pareau a fi de poveste, fara a stii eu atunci ce si cum :) In rest, fum si galagie mare de la vorbitul zgomotos, lucru care - ma gandesc - nu se mai intampla acum...

    ReplyDelete
  7. un restaurant frumos,mancarea este buna,nu este scump,eu il recomand.

    ReplyDelete
  8. De ziua mea am ajuns pe la Caru' cu bere si mi-a placut. Pentru ca incearca sa recreeze o atmosfera demult apusa... Pentru ca are o zumzaire aparte. Pentru ca am reusit sa intram fara rezervari (am fost doar norocosi). Am fost atenta mai ales la pereti. Au fost reconditionati si, parca, se putea mai bine. dar e placut, e curat, e destul de sofisticat. N-am intrat in crama, dar o s-o incerc.

    ReplyDelete