Tuesday, March 15, 2011

Trondheim-istorie, cultura si creativitate-partea a doua

Desi are peste 1000 de ani, Trondheim este un oras cu spirit tanar. Daca nu ma credeti pe cuvant, mergeti la Rockheim, un centru multimedia dedicat muzicii pop si rock norvegiene. Aflat intr-o cladire ce pare a fi desprinsa din filmele SF, Rockheim te poarta prin istoria muzicii moderne, incepand cu anul 1950 si terminand cu cele mai in voga formatii ale momentului. Chiar daca nu cunosti nici o formatie norvegiana, merita sa petreci cateva ore aici. Pe langa expozitiile permanente si temporare pe care le poti strabate, poti invata sa canti la chitara, poti mixa cu ajutorul unor echipamente profesioniste sau iti poti invinge frica de scena. Daca ai ramas fara energie, poti intra in restaurantul de la etaj, care se lauda cu cea mai frumoasa priveliste asupra orasului. Poti sa vezi intregul port si luminile orasului de aici.


Biletul costa 50 de lei intreg si 35 redus, iar programul de vizitare este de la 11 la 19 de marti pana vineri si de la 11 la 18 in weekend.
O gustare in restaurant incepe de la 35 de lei si cel mai scump fel din meniu costa 110 lei.
Exista in interior si un magazin cu diverse articole imprimate cu imagini ale unor trupe. Un tricou e vreo 50 de lei, un poster 40-45 de lei, un breloc 20 de lei.
Va sfatuiesc sa mergeti mai pe inserat, cand e luminat frumos, mai ales daca va pricepeti sa faceti fotografii interesante pe intuneric. Eu nu ma pricep, asa ca va invit sa admirati cateva imagini preluate de pe galeria flickr Rockheim.    
Nu uitati, Rockheim in Trondheim! Merita!






6 comments:

  1. Rockheim in Trondheim, suna grozav! E un loc care sigur i-ar placea fiicei mele :) Mie imi plac pozele astea pe care le-ai gasit, cu predominanta movului.

    ReplyDelete
  2. Il trec pe lista, pozele m-au convins, altfel cu rocku-ul si pop-ul nu prea le am :)

    ReplyDelete
  3. Traveling Hawk, cladirea era mov cand am vazut-o eu, ca in prima poza. Dar am auzit ca se coloreaza si altfel :)

    Alicee, e o experienta in primul rand vizuala, si abia apoi muzicala. O sa-ti placa, ai sa vezi. ;)

    ReplyDelete
  4. impresionant! mi-ar placea sa vizitez!

    ReplyDelete

  5. نقل عفش من الدمام الى مكة شركة نقل عفش من الدمام الى مكة
    نقل عفش من الرياض الى الدمام شركة نقل عفش من الرياض الى الدمام

    نقل عفش من الرياض الى جدة تكلفة نقل عفش من الرياض الى جدة



    ReplyDelete