Sunday, November 14, 2010

Adevaratele calatorii se fac in interior...


Oricat de mult imi place sa umblu pe coclauri din cine stie ce sat de munte, sa intru prima si sa ies ultima din muzee si sa ma plimb pe inserat pe artere aglomerate din diverse capitale europene, daca ma intreaba cineva care a fost cea mai importanta calatorie pe care am facut-o, raspund fara ezitare, cea interioara.
Cred cu tarie ca toate frumusetile pe care le cautam  in lume zac de fapt in noi. Calatoriile ne ofera doar un mijloc de a le scoate la lumina.
A avea curajul sa-ti descoperi defectele poate fi cel mai lung drum pe care l-ai parcurs. A-ti infrunta temerile cere mai multa determinare decat escaladarea celui mai inalt munte pe care ai pus piciorul.
Descoperirea propriilor idealuri e o cursa lunga.

Acestea sunt in opinia mea cele mai importante calatorii. In plus, nu se termina niciodata.
Cum nu sunt singura care se gandeste la semnificatia acestor calatorii, iata cateva citate care exprima idei legate de acest subiect:


“A man travels the world over in search of what he needs and returns home to find it.”
                                                                      George Moore

“Not until we are lost do we begin to understand ourselves.”
                                                                       Henry David Thoreau

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that’s your own self.”
                                                                                        Aldous Huxley

“Just when I think I have learned the way to live, life changes."
                                                                          Hugh Prather

Pentru voi care a fost cea mai importanta calatorie?


7 comments:

  1. Ai dreptate, iar citatele sunt foarte sugestive :)

    ReplyDelete
  2. Asa e, VertAnge, cum spui, iar dintre citate m-as identifica cu cel al lui Huxley. Nu iti voi raspunde la intrebare tocmai pentru ca e ceva intim dar am inceput acest drum demult, sunt inca pe el si probabil nu voi ajunge niciodata la capatul lui.

    ReplyDelete
  3. Traveling Hawk, cred ca intrebarea de final trebuie sa ne-o punem intr-un moment de sinceritate cu noi insine...uneori raspunsul continua sa ramana un mister. :)

    ReplyDelete
  4. Foarte frumos spus! Cateodata trebuie sa te arunci pe tine insati departe de tot ca sa intelegi cine esti :) Eu nu mi-am pus niciodata intrebari asupra radacinilor, m-am nascut aici si mi se parea normal sa traiesc aici, unde m-as mai fi simtit ca acasa? Cu toate astea, stand mereu in acelasi loc, pana si in calatoriile interioare te invartesti in cerc...De aceea eu cred ca atunci cand calatoresti exterior, invariabil calatoresti si interior intr-un fel ce este posibil numai asa, in paralel. In experienta mea personala, nicio calatorie interioara n-a avut mai mare succes decat cea efectuata in paralel cu Japonia :)

    ReplyDelete
  5. Bine spus "A-ti infrunta temerile cere mai multa determinare decat escaladarea celui mai inalt munte pe care ai pus piciorul." Imi place mult citatul lui George Moore.

    ReplyDelete
  6. Foarte frumos scris :) Si in legatura cu diagrama, cum sa ma supar?! Printeaza and enjoy, I love the 50s as well!

    xx
    Fashezine

    ReplyDelete