Monday, November 15, 2010

Paradisul de luni: St. Pancras Renaissance Hotel


Daca e luni, asa cum v-am obisnuit deja, va prezentam un loc special, unde nu stiu exact cand vom ajunge, dar la care avem dreptul sa visam.
Astfel, astazi vreau sa va supun atentiei hotelul St. Pancras Renaissance din Londra, situat foarte aproape de gara St. Pancras.
Istoric: initial s-a numit Midland Grand Hotel. A fost construit in 1868 in stil gotic, cu o fatada rosie, dupa proiectul lui George Gilbert Scott, avand o capacitate de 300 de locuri. Hotelul a fost insa inchis in 1935 neavand capacitatea de a se sustine singur din punct de vedere financiar si a fost folosit ca birouri pentru caile ferate pana in anul 1980. In 1960 a fost trecut pe  lista de demolari, dar clasificat apoi ca fiind cladire de gradul 1 a capatat protectie pentru demolare.
Stadiu actual: Din 1980 pana in 2007 hotelul a fost gazda doar pentru sobolani si lilieci. In 2007  a intrat in renovare masiva, fiind remodelat si remobilat (hotelul avand acum o capacitate de 245 de camere cu o noua aripa de dormitoare construita), dar pastrandu-se fatada rosie cum puteti vedea in poza de mai sus. Camerele care au o istorie proprie isi vor pastra aspectul pe care l-au avut initial. Bugetul pentru renovare a fost in jur de 120 de milioane de euro si hotelul va fi operat de lantul Marriot. Desi era programat ca renovarea sa se termine in 2009, termenul s-a decalat pentru 2011.
Pe langa cele 245 de camere de dormit, hotelul va mai avea si 2 restaurante, 2 baruri, un centru de sport si relaxare, un centru pentru intalniri de business, o sala de bal ce poate sa primeasca 350 de invitati si 8 sali de sedinte. Toate acestea vor avea clasificarea de 5 stele.

Personal cred ca va fi o bujuterie de hotel si abea astept sa vad pozele in momentul in care ii vor da drumul.




5 comments:

  1. Ce bine ca a scapat de demolare! In prima mea vizita la Londra am stat in zona aceea, unde sunt de altfel multe hoteluri mai ieftine (zona in sine neffind una prea grozava). E bine cand exista cineva care se gandeste si la viitor si la ceea ce lasam altora si nu practica o politica de genul "dupa noi, potopul"...

    ReplyDelete
  2. La fix a venit articolul asta. Am prins si eu o oferta pt Londra de la aerolines cu 125 eur dus-intors si chiar nu vreau sa ma intorc de acolo cu poze tipice. Orgoliul meu de fotograf amator vrea mai mult :)

    ReplyDelete
  3. aerolines, e ok sa comentezi dar sa comentezi pe tema articolului, fara sa prezinti oferte de bilete. Daca mai faceti asa, o sa va sterg comentariile de aici.

    ReplyDelete
  4. @soimul - si eu ma bucur ca a scapat de demolare si ca ii pastreaza fatada. Ma duce cu gandul la hotelul Novotel de aici din Bucuresti, daca il stii, la care, desi nu e originala, fatada a fost reconstruita pastrandu-se stilul original, iar in spate e un hotel modern.

    ReplyDelete
  5. Nu-l stiu Harvi :) Promit sa ma pun la curent proxima data cand vin la Bucuresti.

    ReplyDelete