Saturday, November 6, 2010

Cardul European de Asigurari de Sanatate

Planuiti o excursie intr-o tara membra U.E.?

Nu stiu cati dintre voi stiau ca pentru a calatori in interiorul Uniunii Europene asigurarile private de sanatate nu sunt obligatorii, existand posibilitatea folosirii Cardului European de Asigurari de Sanatate.
Daca sunteti asigurat al Casei de Asigurari de Sanatate din Romania, puteti cere eliberarea acestui card. Detalii despre documentele necesare si procedura de acordare a cardului gasiti aici .

Cardul este valabil timp de 6 luni de la emitere, putand fi inlocuit ulterior si poate folosit in aceleasi situatii ca si asigurarile private, acoperind urgentele, bolile acute si acutizarile bolilor cronice. Cu alte cuvinte nu suntem incurajati sa facem turism medical, dar daca intervine o alterare a starii de sanatate pe parcursul unei calatorii intr-o tara din Uniunea Europeana, vom fi tratati la fel ca cetatenii acelei tari, costurile urmand a fi decontate de Casa de Asigurari de Sanatate din Romania de care apartinem.
Stiati de existenta sa?
Il aveti?
L-ati folosit?
Eu tot aman sa il fac si de fiecare data sfarsesc prin a-mi face o asigurare privata, dar acum m-am hotarat. Dupa 1 ianuarie ma prezint cu toate actele necesare si devin mandra posesoare a unui astfel de card. Mai bine sa il am si sa nu-l folosesc. :)

6 comments:

  1. Nu stiam dar momentan nici nu am nevoie de el. Nu am planuri de viitor si pentru cateva zile de vacanta inca prefer pe cel `individual`

    ReplyDelete
  2. Da, stiam despre el dar groaza de a sta la cozi, a fi pe drumuri: dus acte, mers din nou dupa card si asta de fiecare data, fiindca la 6 luni isi pierde valabilitatea. Deci daca vreau sa fac doua calatorii intr-un an, la distanta mai mare, trebuie sa merg de doua ori dupa el...Parca e facut special asa ca sa renunti din start...

    ReplyDelete
  3. Nu stiam despre el, bine ca ne-ai spus! :) Imi fac mea culpa: nu sunt constiincioasa cu asigurarea de sanatate pe perioada calatoriei...:(

    ReplyDelete
  4. Foarte, foarte util! Nu, evident nici eu nu stiam! Mi s epare si foarte important pentru iesirile din tara! Multumim :)

    ReplyDelete