Monday, November 1, 2010

10 locuri de nota 10, un articol semnat de Ioana Liliana Gheorghe

Continuam sirul articolelor "10 locuri de nota 10" cu lista stilatei Ioana Liliana Gheorghe, o minune de fata care ne impartaseste pe Fashezine viziunea sa legata de moda si stil. De cand i-am descoperit blogul, am fost uluita de modul sau extrem de personal de a percepe estetica a tot ceea ce o inconjoara. Sunteti curiosi care sunt locurile care au fermecat o persoana atat de sensibila la frumos?
Iata-le... 

1. Eze
Un sat medieval din sudul Frantei care ofera atat acces la mare, cat si o superba priveliste de la inaltime. Fiind de mici dimensiuni, poate fi strabatut intr-o singura zi, insa nu trebuie sa uitam ca este totusi localizat in Franta, asa ca putem intalni aici un hotel de lux, “La Chèvre d’Or” cu un restaurant care are 2 stele Michelin. Aici se afla de asemenea si unul dintre cele mai incredibile restaurante pe care am avut ocazia sa le vad, Mas Provencal, un restaurant cu bucatarie traditionala, decorant intr-un mod tipic francez cu aranjamete florale inegalabil de frumoase.

2. Paris
Cum sa nu iubesti orasul care are cel mai romantic aer din lume? De la o scena artistica foarte pronuntata, la unele dintre cele mai bune magazine de vintage designer, si concept store-ul meu preferat, Colette, e usor sa gasesti ceva de iubit in acest oras.

3. Monaco
Poate si pentru ca a fost locul pe care l-am numit acasa timp de un an, dar Monaco ma atrage in continuare. Statutul de cel mai mic stat din lume dupa Vatican confera locuitorilor sai o siguranta de neegalat. Climatul si geografia mediteraneene sunt extrem de placute, iar evenimentele si locurile de socializare grozave, lucru ce-l face foarte atractiv pentru un nou val de tineri care adora sa calatoreasca.

4. U.S.A
Mai specific, ma refer la doua orase aflate pe coaste opuse, pe care am avut ocazia sa le vizitez la distanta de aproximativ jumatate de an: Los Angeles, si New York. In L.A. mi-au placut restaurantele avantgardiste, numeroasele magazine de moda, si in special Santa Monica, una dintre zonele cu acces la plaja. Insa New York-ul a fost cel care m-a impresionat profund cu muzeul sau de arta moderna, MoMA, si cu extraordinarele spectacole de pe Broadway.

5. Tarile Nordice

Copenhaga

Finlanda
In aceasta vara am avut ocazia sa fac o croaziera impreuna cu parintii mei cu opriri in tarile nordice, doar pentru a fi, fara echivoc, sedusa de ele. Intrarea in Suedia pe mare, si privelistea caselor de vara Suedeze, zona rurala Finlandeza, lumina din Copenhaga, magnifica arhitectura din St. Petersburg . . . Toate acestea sunt lucruri pe care nu am cum sa le uit.
                                                                  Suedia

St. Petersburg
6. Londra


Diversitatea din toate domeniile pe care o putem vedea in Londra, istoria sa, libertatea de exprimare, toate mi se par grozav de atractive! As putea sa enumar department-store-urile preferate: Liberty, Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, n-as stii de unde sa incep sa enumar magazinele de nisa cu produse ale tinerilor designeri, magazinele de papetarie, magazinele de design interior, restaurantele, barurile, cluburile, revistele! Iar muzeele si expozitiile! Ah, deja mi s-a facut dor!

7. Viena

Mereu am vazut Viena impodobita pentru sarbatorile de iarna, si nu stiu daca doar pentru ca aceasta este perioada mea favorita a anului, dar mereu cand ma gandesc la Viena simt ca ma incalzesc :) Da este foarte frig si curent pe strazile ei micute, insa incredibil de bine atunci cand intri intr-o cafenea si sa te inghesui la o masuta pentru a-ti bea prima cafea pe ziua respectiva. Poti sa continui cu o vizita la o noua expozitie, cumparaturi si inca o cafea.

8. La Chaux-de-Fonds
Vizite la manufacturi de ceasuri de lux, cladiri Art Nouveau, fondue, o vreme racoroasa grozava! Cum sa nu privesc inapoi cu drag catre orasul lui Le Corbusier?

9. Barcelona
Petreceri grozave, mancare excelenta, toate la preturi foarte accesibile. Daca adaugam si arhitectura spectaculoasa si oamenii foarte prietenosi se intelege de ce acesta e un oras extrem de popular, in mod special printre tineri.

10. Home

Acasa este locul in care mereu iti vei gasi famila si prietenii, si ce ar putea fi mai bine decat sa ii ai pe acestia aproape? Si sa nu uitam, acasa e cel mai bun loc de unde putem sa visam la noile locuri pe care le vom explora :)

Sunt sigura ca v-a placut lista Ioanei si va recomand sa o urmariti in continuare pe Fashezine. Pe langa articolele legate de moda si stil, veti gasi si cateva franturi din "jurnalul de calatorie" al Ioanei.

Pana acum, Parisul pare sa fie pe lista tuturor, asa ca daca vreti sa castigati o carte despre acest minunat oras nu uitati sa va inscrieti in concurs.

8 comments:

  1. superba descrierea.mai am de vizitat cateva.stella

    ReplyDelete
  2. Iti multumesc foarte mult!! O superba introducere ♥♥♥ Iti multumesc!

    xx
    Fashezine

    ReplyDelete
  3. Super frumos articol, Ioana, dar ai călătorit ceva... nu glumă :))
    Îmi doresc și eu să ajung prin acele locuri căci din lista ta nu am ajuns decât la Paris (care daaaaaa, e minunat) și la Viena (pe care eu nu am văzut-o niciodată impodobită de sărbătoare pentru că am fost primăvara)...

    Călătorii frumoase în continuare :*

    ReplyDelete
  4. Minunate locuri si poze! Tarile nordice, Parisul, Viena!... Cred ca m-as muta in fiecare cate un an asa :)

    ReplyDelete
  5. Dupa ce criterii ai selectat cele 10 locuri de mai sus?
    nu inteleg cum poti compara Eze Village si USA?
    sa inteleg ca daca caut inspiratie pentru ub concediu as avea de ales intre Eze sau USA...

    ReplyDelete
  6. @stella: Iti multumesc, toate locurile ofera multa inspiratie!

    @Bianca: Multumesc mult! Si-ti doresc spor la completarea listei tale, oricum, oriunde suntem conteaza sa fim fericiti acolo :)

    @alicee: :) merci!

    @Dumi: daaa, exact asa m-am simtit si eu, un an in fiecare care ar fi ceva!

    @Anonymous: Nu reusesc sa vad contradictia pe care o indici. Acestea sunt 10 locuri care mi-au placut mie, care mi-au facut inima sa cante, daca vrei :), asa ca daca exisa criterii acestea sunt subiective. Mai mult, desigur ca poti compara SUA cu Eze. Daca ai fi citit articolul cred ca ai fi observat ca am mentiunat 2 orase din SUA, acestea nefiind singurele pe care le-am vizitat cat am fost acolo. Si da, atunci cand te gandesti la petrecerea concediului, nu mi se pare deplasat sa ai de ales intre un satuc din Franta si o metropola cosmopolita. Tie chiar ti se pare? :)

    Un inceput de saptamana grozav tuturor!

    ReplyDelete
  7. Ioana,cu mare placere! Introducerea paleste in comparatie cu frumusetea articolului tau.
    Pentru Anonymous si orice alt nedumerit:
    Seria de articole "10 locuri de nota 10" incearca sa prezinte o lista de locuri care ocupa un loc important in inima bloggerilor invitati.

    ReplyDelete