Thursday, November 18, 2010

O vizita la sera


 Daca va deplasati pe traseul Targu-Jiu-Ramnicu-Valcea-Pitesti veti putea observa pe marginea drumului o multime de sere, fiecare laudandu-se cu flori frumoase si decoratiuni de gradina: mobilier, pitici sau chiar berze.
In timp ce ultimele sunt adesea la limita kitschului, florile sunt intotdeauna frumoase si mult mai ieftine decat cele gasite in florariile din marile orase.
Asa ca de fiecare data cand am de oferit flori sau pur si simplu vreau sa ma rasfat adaugand o noua orhidee colectiei personale, opresc la una din sere.


 Iata ce frumuseti mi-au atras atentia ultima data.Pentru ca se apropie iarna veti gasi o multime de plante de interior, dar daca va numarati printre norocosii care au o casa cu gradina, intrebati personalul serei despre plantele decorative si arbustii de exterior. Cu siguranta veti fi impresionati de varietatea ofertei.
Pana atunci insa, va las sa priviti aceste frumoase si delicate minuni.







4 comments:

  1. Fiind mare amatoare de flori si avand si gradina (in resedinta mea de vara, care e la tara, ca sa parafrazez un poet indragit:), ma opresc deseori in astfel d elocuri, inclusiv in strainatate. Am venit din Austria cu o gramada de plante la ghiveci, care traiesc acum in gradina mea :)

    ReplyDelete
  2. Frumos, mie imi plac orhideele dar nu am rabdare sa le ingrijesc. (sunt foarte pretentioase)

    ReplyDelete
  3. Traveling Hawk, te inteleg :) Eu nu am decat orhidee ca stau intr-o garsoniera, dar mama care are curte are grija sa-si cumpere seminte si flori de peste tot pe unde ajunge. Cand s-a intors la un moment dat din Franta au luat-o vamesii la intrebari ca nu intelegeau ce poate sa faca cu atatea seminte. Ei probabil se gandeau la ceva preparate etnobotanice, in timp ce mama le explica de zor cum sta treaba cu nu stiu ce specie de plante perene care se gasesc in nuante de albastru si violet...dar violetul nu-i tot una cu albastrul, desi in poza de pe ambalaj arata la fel. :)

    Alicee, sa stii ca e mai greu in primele zile, dar apoi te obisnuiesti. Te rasplatesc insa pe deplin cand infloresc.

    ReplyDelete