Sunday, November 21, 2010

Cum a fost ieri la Gaudeamus


Aglomerat, mon cher, aglomerat! In parcare te invarteai minute bune dupa un loc, in interior era imposibil sa nu te calce cineva pe picioare, iar la case erau mereu minim 3-4 persoane in fata ta.
Dar mi-a placut :)
De ce? Pentru ca am vazut o multime de carti frumoase. O mica parte le-am luat si acasa. L-am vazut pe domnul Liiceanu care prezenta cu mult drag autorii de la Humanitas. Am ratacit vreo 2 ore printre standuri si nu m-as mai fi lasat dusa de acolo, atrasa de filele lucioase ale cartilor, dar si de ideile interesante prezentate de o parte din expozanti.



La standul Intuitext  am descoperit o multime de aplicatii multimedia cu rol educativ. Invatatul pare atat de distractiv cand ai la dispozitie o multime de personaje simpatice care sa te ghideze prin hatisurile matematicii sau fizicii. Au inclusiv aplicatii menite sa usureze invatarea geografiei. Geografika promite sa ne arate Romania Interactiva. M-a facut curioasa, asa ca voi reveni curand cu o recenzie.


La alt stand l-am intalnit pe nenea scheletel care era extrem de nepoliticos si ne astepta cu degetul in nas.


Am  gasit si un colt dedicat Deltei Dunarii, amenajat dupa modelul unui ecosistem din Delta

Pe un perete erau expuse fotografii facute de doamna Uca Marinescu.


Intr-o alta zona era amenajata o mini-expozitie inchinata tiparului.

Daca sunteti in Bucuresti si inca nu ati ajuns la Targ, va sfatuiesc sa o faceti. Daca ati fost, va astept cu impresii. Sunt sigura ca ati descoperit si alte lucruri interesante decat cele prezentate de mine.

8 comments:

  1. Foarte frumos amenajat! Ma bucur sa vad din poza ta ca au fost asa de multi vizitatori! Imi pare rau ca nu sunt mai aproape de asemenea evenimente. Multumesc ca ne-ai aratat si noua cum e pe acolo.

    ReplyDelete
  2. Cred ca unul dintre putinele avantaje oferite de viata intr-un oras mare si aglomerat sunt reprezentate de accesul la astfel de evenimente.
    Cu placere!

    ReplyDelete
  3. O sa ma interesez cand ajung si la Cluj :)
    Am deja o lista de carti ce astept sa le cumpar

    ReplyDelete
  4. Eu oftez :( Ma tin departe de targuri de carte, Carturesti si altele asemenea fiindca mi-as cheltui tot venitul intr-o clipita. Imi plac si cartile vechi, insa cartile noi (ca prezentare si editare, nu neaparat ca si continut) ma dau pe spate.

    ReplyDelete
  5. Alicee, daca sunt de beletristica, zi-mi si mie ce citesti. Am de gand sa imi petrec cea mai mare parte a vacantei de iarna citind.

    Mirona, te inteleg perfect. Am gasit la targ o multime de albume de arta cu file lucioase si imagini care parca te atrageau in carte. Plus ghiduri de calatorie, carti de povesti pentru cei cu suflet de copil, carti de bucate din care abia asteptau sa intre in bucataria cititorului zeci de arome... Le-as fi luat pe toate acasa. :)

    ReplyDelete
  6. Filele lucioase ale albumelor de artă m-au făcut şi pe mine să oftez niţel... mi-am mai revenit când am văzut că există şi niscaiva oferte de care merită din plin să profiţi, drept pentru care ne-am încărcat cu câteva titluri bunicele, zic eu.
    La capitolul ce-am mai văzut, ce ne-a plăcut aş mai adăuga expoziţia de ilustraţii din cărticelele pentru copii - care mie mi s-a părut grozavă(!), standul cu produse de cafea(da, chiar dacă atracţia principala trebuiau să fie cărţile:P).

    Ca nume, pe birou tronează acum nişte W.Banks, W. Burroughs, J. Banville, R. Nimier, Celine şi nişte teatru + "Un roman sentimental", care are paginile netăiate :)

    ReplyDelete