Thursday, November 4, 2010

Noiembrie in Bucuresti

Noiembrie a sosit cu frig si ceata, asa ca nu prea mai este timpul pentru plimbari romantice in parc sau picnicuri prin codrii din imprejurimile capitalei.
Daca va incumetati sa iesiti din casa, va sfatuiesc sa va indreptati spre Restaurantul Caru cu Bere, pentru a va incalzi nitel cu o ciorba de pui cu taitei de casa, un deliciu apreciat la adevarata sa valoare in zilele zgribulite.
Nu uitati sa va faceti o rezervare inainte, caci e tare cautat si rar veti gasi o masa libera daca mergeti la intamplare. Puteti sa rezervati online aici sau telefonic la 021-313.75.60  .
Acum ca ne-am umplut burtile, e timpul sa facem ceva si pentru minte. Avem de ales dintr-o multime de optiuni.

Pana pe 10 noiembrie, in spatiul “Anexa” al Muzeului National de Arta Contemporana din Calea Mosilor 62-64 (reper Piata Sfântul Gheorghe, lânga Libraria Univers) putem descoperi expozitia "Priveste Horezu – Dansul Ursului" , un proiect interesant ce reuneste eforturile a 4 artisti contemporani consacrati ( Dumitru Gorzo, Ecaterina Vrana, Stefan Rusu si Dragos Lumpan) care au lucrat impreuna cu elevii scolilor din Horezu, Costesti si Vaideeni la realizarea unei noi abordari a tiganilor ursari in arta. E o incercare admirabila de a integra acest obicei ce apartine trecutului vietii de azi. 

Marti, 9 noiembrie, incepand cu orele 19, trecem de la jucatul ursului pe batai ritmice de tobe la unul dintre cei mai apreciati compozitori de muzica clasica, pentru ca la Ateneul Roman sarbatorim 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin cu un concert de pian in interpretarea lui Jean-Marc Luisada.

Pe 16 putem incepe ziua cu participarea la Conferinta de Arhitectura RIFF 2010 , care are loc la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti. Intrarea membrilor O.A.R. este libera cu conditia confirmarii participarii
la adresa de e-mail: riff@abplus.ro .
Pe inserat va recomand Ultimo Tango,un spectacol de tango argentinian in interpretarea companiei Tango Pasion, care incepe  la Sala Mare a Palatului, de la orele 19. Preturile pornesc de la 50 de ron, asa ca ar fi pacat sa ratam un astfel de eveniment.

Incepand cu 18, ne va fi greu sa ne hotaram cum sa ne impartim timpul. La World Trade Center Bucuresti se desfasoara Access Master Tour . Daca aveti legatura cu mediul academic si vreti sa intrati in contact cu reprezentati ai unor universitati de prestigiu va pun la dispozitie programe de master, intrati aici pentru mai multe detalii si pentru a va inscrie.
La Hotelul Pulman incepe tot azi Targul Ofertelor Medicale, dar prima zi este dedicata exclusiv departamentelor de HR si intalnirilor de afaceri, asa ca daca sunteti doar curiosi puteti veni la targ pana pe 21 noiembrie.
Tot intre 18 si 21 se desfasoara si Health and Beauty Expo, la Sala Palatului, acesta concentrandu-se mai mult pe componenta de frumusete.
Ce nu trebuie ratat in aceasta perioada este Targul International GAUDEAMUS, care ne asteapta la Romexpo intre 18 si 22 noiembrie. Eu am inceput deja sa strang bani in pusculita. :)

Daca nu v-ati golit portofelul la targul de carte, cumparati-va si un bilet la concertul Therion de pe 22 noiembrie, de la Arenele Romane.
A, si nu uitati sa participati la concursul nostru. Sunt sigura ca v-ar placea sa va petreceti o dupa-amiaza de noiembrie rasfoind o carte frumoasa si savurand un ceai bun.

7 comments:

  1. Daca as fi in Bucuresti m-as duce la Gudeamus, am o lista de carti de cumparat :)

    ReplyDelete
  2. Am avut norocul sa merg la Carul Cu bere si sa gasesc o masa libera, dar, intr-adevar trebuie rezervari pentru ca sansa ce-am avut-o s-a datorat faptului ca se intampla intr-o luni. In rest este full si ai mare dreptate. Sambata si duminica mai se intampla ceva si pe la Muzeul Satului, ceva gen Praznicul sfintilor Mihail si Gavril si sunt produse traditionale romanesti si la Muzeul de geologie este o expozitie interesanta. Sunt multe evenimente si ar fi si pacat sa nu fie intrucat este vreme rece si lumea ar sta in casa in lipsa de ocupatii. Frumoasa initiativa.

    ReplyDelete
  3. Alicee, daca vii, da-mi de stire.

    QED, multumesc pentru ponturi. Am sa incerc sa ajung la Muzeul de Geologie. Targul de la Muzeul Satului nu il prind pentru ca maine plec din Bucuresti, dar de Sf. Nicolae sigur ma duc.

    ReplyDelete
  4. Sigur ca da, doar ca momentan nu am in plan o vizita la Bucuresti :)

    ReplyDelete
  5. Am fost prima data la Caru cu Bere cand aveam vreo 6-7 ani cred, impreuna cu un unchi care locuia in Bucuresti. Imi amintesc ca m-a impresionat interiorul sau, lumea multa (si atunci!)si ...gratarul bun mancat acolo (sau friptura, cum ii spuneti voi in Bucuresti)!

    In rest, va doresc zile pline, fiindca vad ca aveti de unde alege.

    ReplyDelete
  6. Caru cu Bere e chiar de neratat pt strainii care se perinda prin Bucuresti

    ReplyDelete