Friday, November 19, 2010

Va invit la Gaudeamus!


Sper ca ati pus ceva bani la ciorap, pentru ca de joi a inceput  Targul International GAUDEAMUS Carte de invatatura, editia a 17-a, ce se va desfasura pana luni, 22 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo.
In premiera, GAUDEAMUS va avea ca Invitat de onoare o tara : Belgia, Valonia-Bruxelles , asa ca ne putem astepta la discutii interesante legate de literatura belgiana. Vor fi prezenti autori contemporani cunoscuti, cum ar fi Jacques Dubois, care a publicat numeroase lucrari despre « romancierii realului » si despre sociologia literaturii si Paul Emond , cunoscut pentru romanele si piesele sale de teatru, dar si reprezentati ai vietii culturale flamande.
Pe langa evenimentele dedicate Belgiei, editurile romanesti ne pregatesc o multime de surprize.

Lansari de carte, reduceri semnificative de pret sau sesiuni de autografe...Nici nu stiu cu ce anume sa incep. Cred ca cel mai bine este sa vizitati site-ul  targului pentru a alege cele mai tentante evenimente.
Eu va recomand sa mergeti sa-l vedeti pe domnul Neagu Djuvara, duminica de la 11:30 la standul editurii Humanitas. E un personaj atat de savuros, incat va va determina sa-i cititi cartile chiar daca nu sunteti pasionati de istorie sau diplomatie.

Iar de la 12:00 Radio România Cultural va fi radioul care va aşeza Romania pe harta proiectului international Bookcrossing,. Vor fi puse in circulatie cateva zeci de carti inregistrate pe www.bookcrossing.com, vor fi propuse cateva zone de tranzit ("crossing zones") in Bucuresti, semnalate si online, intr-o sectiune speciala ce va fi initiata pentru Romania. Principiul este simplu si original: cineva lasa intr-un loc public (cafenea, autobuz, parc) o carte inseriata pe care si-ar dori ca o altă persoana sa o citeasca, cu un set minimal de instructiuni; persoana care găseşte cartea are datoria sa anunţe acest lucru pe site, sa o citeasca, sa posteze o scurta recenzie si apoi sa repuna volumul in circulatie.

Pana la urma de ce doar oamenii sa se plimbe? Cartile nu au voie sa plece intr-o mica excursie in cautarea unui cititor pe care sa-l introduca in lumea lor magica?
Va astept cu impresii!

4 comments:

  1. cartile daca s-ar plimba mai des si mai peste tot in acest spatiu,alte vremuri ar fi deasupra noastra...deci viva bookcrossing!foarte frumos,mi-ar place sa gasesc o carte in parc...

    ReplyDelete
  2. Super ideea, sper sa se dezvolte si in Cluj

    ReplyDelete
  3. Si mie mi-ar placea sa gasesc o asemenea carte...interesant concept! De altfel, mi-ar placea sa merg si la targ dar n-am cum. Urez petrecere frumoasa (a timpului) si lectura placuta celor care merg!

    ReplyDelete
  4. Alison,ai putintica rabdare si cu siguranta o vei gasi. A propos de carti in parc...am facut la un moment dat un mic experiment. Am lasat pe o banca din parc o ciocolata si o carte. Ciocolata a disparut in 3 minute, cartea era acolo si a doua zi.

    Alicee, poate initiezi tu proiectul si la Cluj. Daca reusesti sa convingi grupul tau de prieteni si colegi sunt sigura ca va puteti mobiliza.

    Multumim, Traveling Hawk!

    ReplyDelete