Saturday, February 19, 2011

Ce sa vezi la Museo National del Prado

Nu poti petrece mai mult de 24 de ore in Madrid fara sa vizitezi Museo National del Prado. De ce? In primul rand, pentru ca Madridul nu e un oras foarte spectaculos care sa te atraga cu zeci de alte locuri. In al doilea rand, Prado este un muzeu de renume mondial al carui prag ar fi pacat sa nu il treci, macar pentru o ora.
Responsabilii muzeului s-au gandit sa faca viata mai usoara vizitatorilor, asa ca au facut un ghid al capodoperelor ce pot fi vazute intr-o ora, in doua sau in trei, in functie de cat timp are la dispozitie un vizitator grabit.

Desigur ca lista intocmita de ei poate sa nu corespunda preferintelor tale artistice, asa ca daca ai timp sa iti pregatesti cu atentie vizita la muzeu, poti accesa galeria online, unde poti gasi o mare parte din exponate, indexate dupa autor si dupa titlu. Vei putea sa iti alcatuiesti propria lista si sa mergi direct la tinta cand vizitezi muzeul Prado.
Pe langa bogata colectie de picturi, sculpturi si desene, Prado gazduieste si expozitii temporare, despre care poti afla mai multe cu un click aici.
Eu mi-am petrecut timpul in fata operelor lui Goya si El Greco, ca un mic omagiu adus picturii spaniole pe care nu am ocazia sa o admir prea des, dar mi-a atras atentia si un tablou de Rafael care are o poveste foarte interesanta....care va asteapta sa o descoperiti maine dimineata.

15 comments:

  1. Am fost si eu prin Prado (in fuga!) fiindca nu am avut la dispozitie mai mult de o zi si jumatate in Madrid.

    Mie mi-a placut orasul si as zice ca ai ce face 3 zile acolo, ca sa faci lucrurile pe indelete. Fantanile de acolo sunt foarte frumoase si binevenite in caldura verii...Eu am fost in mai, cand inca nu era foarte cald. Si mai este partea istorica...palatul...gradinile reginei Cristina...

    Prado, in acea zi, mi-a lasat impresia unui muzeu supra-aglomerat, in care nu prea poti medita in fata vreunui tablou...Erau multi spanioli si ei, ca si noi, sunt foarte galagiosi...De aceea cred ca ai nevoie de mai mult timp. Chestiile astea cu ce poti vedea in 1, 2, 3 ore sunt facute pentru turistii care vor sa bifeze ca au vazut-o pe Mona Lisa, de ex., fara sa stie nimic despre tablou, pictor sau povestile din spatele lor...Prefer sa-mi organizez altfel vizita intr-un muzeu: nu sunt specialista in pictura dar pentru mine conteaza mai mult emotia in fata unui tablou chiar mai putin cunoscut decat "bifarea" celor vestite prin simpla defilare prin fata lor...

    ReplyDelete
  2. Eu nu sunt fana a muzeelor cu tablouri si picturi, prefer sculpturi sau orice altceva :). Imi plac insa nu pot simti nici o emotie chiar daca citesc istoria lui si a pictorului. Dupa ce vad un muzeu singurele lucruri ce mi le amintesc si mi-au placut intotdeauna sunt incaperile pictate din podea pana in tavan (cele mai impresionante mi sa-u parut cele din Muzeul de Argint din Florenta). In rest pentru cele 2,3 picturi ce mi se lipesc de retina si raman acolo, prefer sa fac altceva cu timpul decat sa intru la un astfel de muzeu.
    Insa poate in timp, cand voi fi mai in varsta mi se vor schimba gusturile :)

    ReplyDelete
  3. The veneered modular counter Jimmy Choo Heels desks. This simple and stylish KarenMillens reception total Snap Back Hat Store amount space available to you for your office Gucci Quotes desking unit. stylish Karen Millen Black features such as a type of Gucci Belts Salereception Jimmy Choo Designer counter. You can even incorporate the company logo in Gucci Quotes the veneer or a glass shelf or a Jimmy Choo Red Shoes privacy screen. The vast amount of flexibility offered by this Fusion system allows a whole host of possible configurations. en Rand also offers other varieties in the reception desks category such as Jimmy Choo Shoes contemporary and continental along with office desking and display units. Browse our site and choose as per your taste and your style. Visit the site www.shopfittingunits.co.uk and view one Snapback Hat World of the finest Reception desks collections online

    ReplyDelete