Tuesday, February 1, 2011

Hotel Europa-intre Poarta Sarutului si Coloana Infinitului

Targu-Jiu se transforma incet-incet intr-un oras destinatie turistica, gratie investitiilor facute in infrastructura si promovarii mai bune. Pe langa capodoperele lui Brancusi, orasul se lauda acum cu un centru pietonal nou-amenajat, cu un festival international de folclor desfasurat in fiecare vara si cu Brancusiana, o tabara de creatie la care participa artisti din toata lumea. La toate acestea se adauga noi hoteluri si restaurante gata sa isi primeasca oaspetii in cele mai bune conditii.
Printre unitatile de cazare in Targu-Jiu se numara si Hotel&Restaurant Europa, asezat ultracentral, chiar in inima orasului, pe axa ce uneste cele trei elemente brancusiene ale Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" - Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului.



Cazandu-te la Hotel Europa, esti la doar 2 pasi de Teatrul "Elvira Godeanu", Muzeul de Arta, Muzeul Judetean "Alexandru Stefulescu", cele 3 biserici importante ale orasului si centrul pietonal, impanzit de magazine, pizzerii si baruri.



Hotelul Europa se lauda cu trei stele, dar calitatea serviciilor depaseste cu mult "gradatia".
Cele 4 apartamente, 4 camere twin si cele 20 de camere matrimoniale sunt dotate cu aer conditionat, telefon, TV, Internet si mobilier modern, totul la preturi competitive.

 Daca ti s-a facut foame de la prea multa hoinareala pe urmele lui Brancusi sau ale Ecaterinei Teodoroiu, restaurantul hotelului te asteapta cu o multime de preparate din bucataria romaneasca si internationala.

Ce spui de o portie de fileto peppe verde, specialitatea bucatarului? Daca vii vara, iti recomand sa iei pranzul pe terasa. Pentru ca toata lumea este la munca si nu forfoteste pe strada, poti privi pana la Poarta Sarutului, in timp ce savurezi cea mai buna crema de zahar ars din oras.

In cazul in care vrei sa te casatoresti sau sa organizezi o petrecere de pomina, tot la Europa poti apela. Sunt sigura ca vei pleca de aici doar cu amintiri placute!

9 comments:

  1. Targu Jiu are un potential urias, iar zona Olteniei de sub munte are si mai multe de oferit.
    Acest hotel este un semn ca lucrurile se misca.

    ReplyDelete
  2. Poate ne scrii mai multe despre Targu Jiu, care nu este prea mediatizat.

    ReplyDelete
  3. Viorel, este intr-adevar o zona foarte frumoasa si care se dezvolta din ce in ce mai tare.
    Cat timp am stat in Targu-Jiu nu am observat prea multe modificari, dar in ultimul timp vad din ce in ce mai multe schimbari...toate in bine.

    Traveling Hawk, voi mai scrie cu siguranta. Exista deja 2 articole mai vechi care prezinta putin operele lui Brancusi si centrul pietonal. Le poti accesa dand click pe "Targu-Jiu" si "centru pietonal" din prima parte a acestui articol.

    ReplyDelete
  4. Pare a fi un hotel tare dragut! Data viitoare cand voi avea drum prin zona il voi incerca.

    ReplyDelete
  5. Alina, te asteptam cum impresii.

    ReplyDelete
  6. la hoteluri ma pricep mai putin, insa farfuria aceea plina cu rulade si alte bunatati arata ...delicios.

    ReplyDelete
  7. Cred ca sunt toate foarte gustoase! Si au si clatite foarte bune :)

    ReplyDelete
  8. Hotelul este pozitionat cam la 5 minute de mers pe jos de Poarta Sartului si cam la 10 minute de mers pe jos de Coloana Fara Sfarsit. Strazile unde este situat sunt cu sens unic in Targu Jiu in general au introdus destul de multe strazi cu sens unic si putin circulate. Tot in apropiere de hotel puteti gasi si singura biserica din tara (in zona pietonala) unde pe pereti nu sunt desenati sfinti cum suntem obisnuiti in general ci... oameni de stiinta.

    ReplyDelete