Monday, February 14, 2011

Verbier, paradisul schiorilor

Va intrebati de ce oare este Elvetia una dintre cele mai iubite destinatii din lume? Un motiv este cu siguranta Verbier, un complex sportiv ultramodern, care leaga intre ele 4 vai si multiple zone de schi. Exista aici doua telecabine cu o capacitate de 150 de persoane si 93 de sisteme de transport pe cablu. 
Desi este cocotat pe o platforma stancoasa deasupra lui Val de Bagnes, cu varful Mont Gele de 3022m inaltandu-se in spate si cu multiple panorame menite sa-ti taie rasuflarea in jur, Verbier este prea modern pentru a avea pitorescul unui varf de munte izolat.

Structura sa compacta si localnicii amabili au reusit sa transforme insa Verbier intr-un loc cald si mult mai prietenos decat intinderea sufocata de trafic din Crans-Montana sau Zermatt, ticsite de hoteluri si turisti.
In plus, oportunitatile de activitati sportive sunt aproape nelimitate. Pe langa schi si snowboarding, puteti incerca escalada pe stanca sau gheata, snowtubing, patinaj, curling, inot, tenis, squash...
Verbier este un paradis sportiv...din pacate cu niste preturi pe masura reputatiei sale excelente.
Daca va hotarati sa spargeti pusculita si sa petreceti cateva zile aici, va recomand Hotelul Nevai. Scump, dar foarte frumos. :)
Dupa o zi plina de miscare in aerul rece de munte veti avea cu siguranta o foame de lup. Va propun sa o potoliti cu o portie de raclette, specialitatea cantonului Valais.O bucata proaspat taiata dintr-o roata de  Orsieres e trecuta prin foc, dupa care partea topita e razuita (de aici si numele) pe o farfurie, pe care se odihnesc o portie uriasa de cartofi in coaja, alaturi de castraveciori si ceapa murate.
Langa raclette merge de minune un pahar de Fendant, un vin alb local  scanteietor si piscator.
 Sa aveti o saptamana frumoasa!

4 comments: