Wednesday, February 9, 2011

Chateau de Beauregard

Castelul Beauregard a fost locuit continuu  incepand cu sfarsitul secolului XV , fapt ce a contribuit la pastrarea sa in conditii excelente. De dimensiuni modeste, comparat cu "fratii sai mai mari" , Chateau de Beauregard reuseste totusi sa-si cucereasca vizitatorii cu asezarea pitoreasca, in padurea Russy si cu interioarele autentice, conservate impecabil.


Vizita incepe intr-o camera mare si aerisita, dominata de un orologiu olandez construit in anul 1711 si de o piele de balena, trofeu castigat in urma unei partide de "vanatoare" din secolul XVIII. Urmeaza Camera Portretelor, cu 327 de lectii vizuale de istorie si politica europeana si galeria de mobila veche. 
Apoi ne oprim in biroul lui Jean du Thier, imbracat in lemn sculptat cu migala si simt artistic.

Ultima camera este bucataria, care a fost folosita pana in 1968. Daca esti tentat de un ospat demn de un castelan, e bine sa stii ca Chateau de Beauregard organizeaza periodic pranzuri si cine la castel. De asemenea, in frumos parc din jur ai voie sa-ti intinzi paturica de picnic si sa savurezi  cateva bunatati.
Informatii despre tarif, cai de acces si program de vizitare gasesti pe site-ul Beauregard-Loire. La castel se organizeaza si nunti , informatie demna de retinut, tinad cont ca urmeaza Valentine's Day si Dragobetele si vor creste numarul de logodne. :)
Daca Beauregard nu te-a impresionat, verifica restul articolelor din seria Castelele Loirei. Sunt sigura ca vei gasi ceva care sa te tenteze.

11 comments:

  1. frumos,absolut totul ma tenteaza!:)

    ReplyDelete
  2. Mie imi place in mod deoasebit camera aceea vopsita din podea pana'n tavan!

    Deja sa-u adunat atatea incat nu stiu cand voi apuca sa le vad ...

    ReplyDelete