Sunday, February 13, 2011

La SPA in Ungaria

La targurile de turism din aceasta toamna am primit o multime de fluturasi care prezentau Ungaria drept tara SPA-urilor. Nu pot sa-i contrazic, tinand cont ca tocmai romanii au transformat izvoarele termale gasite in Panonia in centre de sanatate si rasfat, cunoscute in acele vremuri sub sloganul "Salus Per Aquam". Daca un imperiu atat de grandios ca cel Roman a vazut in Ungaria o imensa retea de izvoare cu ape minerale si termale, cine sunt eu sa contrazic mareata Roma? 


Desi au trecut doua milenii de cand imparatul Tiberiu a cucerit Panonia, apa termala din Ungaria a ramas si azi la fel de apreciata. Fie ca mergeti in Ungaria pentru orasele sale elegante, cum sunt Budapesta, Esztergom sau Visegrad, pentru vinurile bune din  regiunea viticola Transdanubia sau pentru a inota in lacul Balaton , o vizita la SPA poate completa sejurul.
Eu va propun sa mergeti la Spirit Hotel Thermal Spa din regiunea Sarvar, dar exista o multime de alte centre raspandite in toata Ungaria. De exemplu, Heviz...cel mai mare lac termal din Europa, cu o suprafata de aproape 5 hectare, pe malul caruia se afla o multime de castele si conace transformate in hoteluri dotate cu centre SPA.
Eu ma duc sa infrunt o zi extrem de friguroasa in apropiere de Cercul Polar, dar pe voi va las cu aceste fotografii...calduroase.



4 comments:

  1. E un cadou frumos de dumineca, VertAnge. Sunt o gramada de asemenea mini-statiuni chiar si in apropiere de granita noastra. Multi romani din partea de vest a tarii merg frecvent acolo. Eu nu am fost inca dar mi-am propus. Astept insa vara, sa fie cu flori, deci mai fotogenice :)

    ReplyDelete
  2. Se pare ca eu am ratat minunatiile astea din fotografiile tale, VertAnge. Se pare ca e cazul pentru o noua escapada in curtea vecinilor :D

    ReplyDelete