Monday, February 14, 2011

Verbier, paradisul schiorilor

Va intrebati de ce oare este Elvetia una dintre cele mai iubite destinatii din lume? Un motiv este cu siguranta Verbier, un complex sportiv ultramodern, care leaga intre ele 4 vai si multiple zone de schi. Exista aici doua telecabine cu o capacitate de 150 de persoane si 93 de sisteme de transport pe cablu. 
Desi este cocotat pe o platforma stancoasa deasupra lui Val de Bagnes, cu varful Mont Gele de 3022m inaltandu-se in spate si cu multiple panorame menite sa-ti taie rasuflarea in jur, Verbier este prea modern pentru a avea pitorescul unui varf de munte izolat.

Structura sa compacta si localnicii amabili au reusit sa transforme insa Verbier intr-un loc cald si mult mai prietenos decat intinderea sufocata de trafic din Crans-Montana sau Zermatt, ticsite de hoteluri si turisti.
In plus, oportunitatile de activitati sportive sunt aproape nelimitate. Pe langa schi si snowboarding, puteti incerca escalada pe stanca sau gheata, snowtubing, patinaj, curling, inot, tenis, squash...
Verbier este un paradis sportiv...din pacate cu niste preturi pe masura reputatiei sale excelente.
Daca va hotarati sa spargeti pusculita si sa petreceti cateva zile aici, va recomand Hotelul Nevai. Scump, dar foarte frumos. :)
Dupa o zi plina de miscare in aerul rece de munte veti avea cu siguranta o foame de lup. Va propun sa o potoliti cu o portie de raclette, specialitatea cantonului Valais.O bucata proaspat taiata dintr-o roata de  Orsieres e trecuta prin foc, dupa care partea topita e razuita (de aici si numele) pe o farfurie, pe care se odihnesc o portie uriasa de cartofi in coaja, alaturi de castraveciori si ceapa murate.
Langa raclette merge de minune un pahar de Fendant, un vin alb local  scanteietor si piscator.
 Sa aveti o saptamana frumoasa!

4 comments:

  1. Albul zapezii si crestele muntilor arata bine!

    Saptamna frumoasa si tie :)

    ReplyDelete
  2. Arata ca-n povesti pacat ca nu avem destul timp si bani pentru a ne putea satisface setea de cunoastere si calatorie.

    ReplyDelete
  3. Compare, 15 slides of this 21 slide presentation are focused on what the young women can and cannot wear. Two slides are dedicated to the young men, who are offered just one sentence and four pictures to show what would be appropriate. To Symonds, a senior student at Boylan, a Boylan teacher said: "One girl wearing one dress is not the same as another girl wearing the same dress," to which one of her schoolmates said: "That body shaming.".

    I will try to do that as much as I can. But I also want to be known outside of the Asian American bubble. I want to be known for being Awkwafina, trump shirts not the Asian American girl.. One child wrote: \"I know being batman t shirt an astronaut is dangerous. But they were brave enough to follow their dreams.\"A second display chronicles NASA\u0027s recovery from the two disasters, including the collection and analysis of debris. It\u0027s about perseverance.

    ReplyDelete