Sunday, February 6, 2011

Sex and the City la Paris

Sper ca nu am devenit plictisitoare cu mica mea pasiune  pentru serialul Sex and the City. :) Astazi iti voi arata pe unde s-a plimbat Carrie cand a ajuns in Orasul Luminilor, Parisul.
Sa incepem cu cazarea. Daca ai un Petrovski care sa iti faca toate mofturile sau pur si simplu te-ai hotarat sa spargi pusculita, ia-ti o camera la Hotel Plaza Athenee, de la balconul caruia poti vedea Turnul Eiffel.
Au chiar si o oferta intitulata Sex and the City, cu un apartament Deluxe, Prestige sau Presidential,  mic dejun in camera, un cocktail Cosmopolitan, o umbrela rosie foarte chic si un tort delicios. Suna minunat,nu? Stai sa auzi pretul...incepe de la 2650 de euro pentru 2 persoane pe noapte. Eu am sa ma lipsesc de oferta aceasta data viitoare cand ajung la Paris, dar am sa intru la Plaza Athenee pentru restaurantul La Galerie des Gobelins pentru o portie de l'Oreade, desertul laureat la cupa mondiala de patiserie din 2005. Intregul meniu al restaurantului il gasesti aici.

Daca tot am pomenit mancarea...iti amintesti restaurantul in care se intalneste Carrie cu fosta sotie a rusului? Acela cu "hidious chairs" si cu o priveliste incantatoare asupra Parisului? Ei bine, se numeste Kong  si este o adevarata expozitie de design si arta moderna, iar mancarea e destul de laudata de criticii culinari locali. Aici as incerca tot un desert, 2000 feuilles, care imi aminteste de rochia infoiata pe care a purtat-o Carrie in serial.
Apoi as arde caloriile traversand Pont des Arts, pe care s-a filmat scena finala cu Big si Carrie . Pont des Arts a fost primul pod metalic din Paris, construit la initiativa lui Napoleon I. Din pacate a avut de suferit in timpul celor doua razboaie mondiale, asa ca a fost reconstruit intre anii 1981 si 1984, respectand schitele originale.

Mi-as continua drumul cu o vizita la Jeu de Paume, galeria-muzeu in care se pregateste vernisajul lui Petrovski. La Jeu de Paume exista expozitii periodice de fotografie si arta moderna. E bine de stiut ca in ultima marte din luna tinerii sub 26 de ani au accesul gratuit intre orele 17 si 21.

M-as opri la Angelina-salon de the extraordinaire, unde se gasesc ceaiuri alese si cea mai buna ciocolata calda din Paris.Tot aici s-a gasit si un caine urias cu care Carrie si-a impartit prajiturile. Eu sper sa nu-l intalnesc. :)
In incheiere, ne oprim la Dior, la numarul 30 pe Avenue Montaigne, in arondismentul 8.
La vie est belle a Paris!

8 comments:

  1. si eu as vrea sa stam la taclale,singurele sau cu hus-ii dupa noi la o cafenea simpla,cu o cafea si un croissant in fata .doar atit...:)

    ReplyDelete
  2. Chiar daca n-as urma traseul asta, nu mi-ar strica cateva zile la Paris niciodata...

    ReplyDelete
  3. goodness! nu doar ca cineva imi impartaseste dragostea pentru Paris, dar si pasiunea pentru Sex and the City! evident ca ultimul sezon este preferatul meu, iar ultimele doua episoade au fost de-a dreptul fermecatoare!!

    ReplyDelete
  4. L'Oreade suna delicios si as da 16 euro doar de curiozitate. Am retineri, totusi, legate de tinuta pe care trebuie sa o ai in restaurantul acela fancy trancy :)

    Insa ciocolatei calde de la Angelina nu cred ca o sa-i rezist si o sa o savurez in mai, cand ajung pe-acolo.

    Foart fain articolul!

    ReplyDelete
  5. Alison,cine stie? Poate ne intalnim la un moment dat la Paris.

    Traveling Hawk, cred ca orice are nevoie de cateva zile la Paris cel putin o data in viata :)

    Margot, se pare ca cin' se aseamana, se aduna .:)

    Adriana, astept sa-mi povestesti cum e ciocolata.

    ReplyDelete
  6. Nu stiu de ce am impresia ca anul acesta se poarta Paris!
    Cunosc multa lume care au ales Paris pentru 2011, nu stiu daca are de-a face cu 2012, si e pacat sa mori fara sa vezi Parisul .... sau pur si simplu :)))

    Eu m-as duce in toate locatiile insa nu stiu daca as intra si inauntru. Multumim de detalii

    ReplyDelete
  7. c'est très vrai! Paris est fantastique et une très belle ville! vara trecuta am scris si eu mult despre periplul meu în orasul luminilor. Am fotografiat printre multe minuni si ofertele unei agentii imobiliare :) spre exemplu: 16eme proche Henri Martin, 4 camere, 2 bai, debara, în total 150 m² si un loc în parcarea subterana a blocului, pentru doar 2.900.000 € Superb!
    Sau tot 4 camere pe 211 m² pe 8eme Friedland, pentru 1.910.000 €. Mdaaaa... :))

    ReplyDelete