Thursday, February 10, 2011

Norvegia, pazea!

Daca totul merge bine, in aceasta dupa-amiaza trebuie sa ajung pe pamant norvegian. Sunteti curiosi sa aflati cate ceva despre aceasta natie din nordul Europei, renumita pentru speranta medie de viata extrem de ridicata (83 de ani pentru doamne si 78 pentru domni)?
Eu sunt foarte nerabdatoare sa vad cat de prietenosi sunt oamenii si cat de frig poate sa fie la doi pasi de Polul Nord, dar am cautat si cateva date mai tehnice, ca sa le zic asa...

Norvegia este o democratie constitutionala condusa de Maiestatea Sa Regele Harald al V-lea si are 4,8 milioane de locuitori.
Capitala este Oslo, iar Biserica de stat este Biserica Norvegiana (Evanghelica Luterana).
Limba oficiala este norvegiana, o limba germanica nordica inrudita cu daneza si suedeza.
Norvegienii par a fi oameni calculati, atenti cu mediul inconjurator si mari iubitori de drumetii in natura. Ramane sa vad daca realitatea seamana cu literatura.
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a fi acceptati pe teritoriul Norvegiei, dar trebuie sa aiba un pasaport valid si sa demonstreze ca se pot intretine pe perioada sederii in Norvegia.
Pentru orice intrebari cu caracter oficial, puteti contacta Ambasada Regala a Norvegiei in Romania.


Ambasada Regală a Norvegiei
Strada Atena nr.18
011832 Bucureşti 1
România

Tel: +40 (0) 21 306 98 00
Fax: +40 (0) 21 306 98 90
E-mail: emb.bucharest@mfa.no

Gata, am terminat cu relatarile oficiale. Decolez spre Oslo! Nu uitati sa vizitati blogul...va asteapta o multime de articole interesante cat timp imi ingheata nasul pe taram norvegian.
Daca vreti sa-mi calcati pe urme in curand, dati un click aici pentru putina inspiratie nordica.

12 comments:

  1. Salutare, drum bun si vizitare placuta.
    Tot din literartura si din povestirile unor finlandezi si danezi am desprins ca norvegienii sunt: "cei mai zgarciti dintre nordici", de cele mai multe ori traind simplu si auster in comparatie cu danezii, mari cheltuitori, si in acelasi timp, existand poate o stransa relatie sunt si cei mai plictisitori dintre nordici, preferand sa stea la povesti in loc sa iasa la distractie, conform suedezilor care la fiecare final de saptamana se imbarca pe vasele de croaziera baltice pt a savura placerile bahice la un pret cat mai mic.
    Astept cu nerabdare informatii de la fata locului.

    ReplyDelete
  2. Drum bun si asteptam povestile norvegiene!

    ReplyDelete
  3. Si chiar azi am postat o simulare pe Norvegia,care a iesit chiar ieftina speram sa mai completezi si tu .... fiindca stiam ca te documentezi de zor!

    Vacanta frumoasa si sedere placuta!!!

    ReplyDelete
  4. Uau! Ce interesant!
    Despre Norvegia nu stiu prea multe, dar in Suedia am fost de doua ori acum multi-multi si am fost socata de cat de primitori si prietenosi s-au dovedit a fi; complet diferit de ceea ce eram obisnuiti sa credem. Astept cu nerabdare impresii! Distractie placuta!

    ReplyDelete
  5. Vaaai,ce frumoos!! :) Sa ai o calatorie placuta! :)

    ReplyDelete
  6. Sedere placuta in Norvegia! Asteptam blogul...

    ReplyDelete
  7. Edvina are acces limitat la internet cat timp este in Norvegia, dar eu sunt prezent si va voi tine companie pana pe data de 24 feb.
    In numele ei va multumesc pentru toate urarile!

    ReplyDelete
  8. Am intrat, credeam ca ne-a lasat ea un comment, ca a ajuns si e bine.
    Multumim Harvi ca nu ne lasi sa ne plictisim zilele astea :)
    Astept postarile ...

    ReplyDelete
  9. Maharaj, however, couldn trouble Karunaratne as the left hander was solid in defense and punished the loose balls with a couple of elegant drives. He was Michael Kors Bags Outlet Sri Lanka best batsman in 2017 having posted over 1000 runs in tests. Resuming from the overnight score of 4 1, the Proteas lost five wickets in the morning session for just 82 runs as the three pronged spin attack of Rangana Herath, Dilruwan Perera and Lakshan Sandakan Nike Air Force 1 Cheap Outlet shared the bulk of the bowling..

    Spanien hatte den Coach Outlet Clearance Sale mit Abstand leichtesten MK Outlet Store Achtelfinalgegner, auch das hat nichts genutzt", hie es dort. Michael Kors Outlet Online Nun wollen die Russen weiter dafr kmpfen, um am Ende mglicherweise sogar fr Coach Outlet Clearance Sale die ganz groe berraschung sorgen zu knnen.Ohne Punktverlust marschierte indes die kroatische Nationalmannschaft durch die Gruppenphase,dagegen tat sich das Team von Nationaltrainer Zlatko Dalic im Europa Duell gegen Dnemark im Achtelfinale sehr schwer. Einem Coach Purses On Clearance 1:1 nach 120 Coach Outlet Online Minuten folgte ein verrcktes Elfmeterschieen, bei dem 50 Prozentder Schtzen scheiterten.

    ReplyDelete