Thursday, December 23, 2010

10 destinatii europene pentru iarna aceasta

Daca vreti sa colindati Europa iarna aceasta si nu stiti de unde sa incepeti, iata o lista de 10 destinatii care isi sporesc farmecul sub un strat gros de omat.
1. St Gallen, Elvetia
V-am mai povestit aici despre acest mic si cochet oras elvetian, dar va indemn sa nu ma credeti pe cuvant si sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri frumusetea acestui loc.


2. Amsterdam, Olanda
Cred ca Amsterdamul este la fel de fermecator in orice anotimp, dar tare mult mi-ar placea sa vad casutele olandeze care zici ca sunt construite din turta dulce, prafuite cu un strat de zapada. Daca nu stiti de unde sa incepeti explorarea orasului, aruncati un ochi aici sau aici pentru un strop de inspiratie.
3. Neuchatel, Elvetia
Neuchatel e un orasel extrem de pitoresc, pe stradutele caruia va puteti pierde iarna aceasta in cautarea unor ciocolaterii sau cofetarii calde si cu vitrinele doldora de bunatati.

4. Berna, Elvetia
In Berna exista o minunata Piata de Craciun, se mananca extrem de bine si este capitala administrativa si culturala a Elvetiei. E nevoie sa spun mai mult? 

5. Innsbruck, Austria
Cum ati putea sa nu doriti sa vizitati acest oras  de munte in care se gasesc un magazin de 3 etaje plin cu bijuterii confectionate din niste cristale renumite, cateva cofetarii pline de minunatii gustoase, unele dintre cele mai bune partii de schi din lume si un centru istoric in care cladirile in stil gotic, baroc si renascentist se impletesc armonios cu arhitectura contemporana? Haideti la Innsbruck


6. Oslo, Norvegia
Daca va place frigul, unde anume il puteti simti mai bine, daca nu intr-o tara nordica? Eu va propun Norvegia cu frumoasa sa capitala, Oslo, dar nici Suedia sau Danemarca nu trebuie ignorate.

 7. Paris, Franta
Nu cred sa existe alt oras in lume decorat mai frumos de sarbatori decat Parisul, asa ca va invit sa-l admirati. O vizita la Galeriile Lafayette este introducerea perfecta in atmosfera Parisului din timpul La Belle Epoque.

8. Zurich, Elvetia
Va puteti plimba cu Polybanh-ul (trenuletul care traverseaza o cladire) chiar si pe timpul iernii, iar detalii despre ce puteti vizita gasiti aici

9. Zugspitze, Germania
Zugspitze e locul ideal pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar nici cei mai putin atletici nu vor fi dezamagiti. Vor putea savura un vin fiert cu scortisoara admirand pe geamul cabanei unul dintre cele mai frumoase peisaje din Europa.

10. Budapesta, Ungaria
E pacat sa nu mergeti la Budapesta iarna aceasta. E la doi pasi de noi, cazarea si mancarea sunt extrem de ieftine, iar o plimbare cu vaporasul pe Dunare , in timp ce pe maluri stralucesc luminitile de sarbatoare este o modalitate foarte romantica de a incheia anul 2010.

Sper ca v-a inspirat mica mea lista. Va astept cu noi propuneri!

4 comments: